Kottletter i ugn

Kotletter i ugn i god sås serverad med pressad potatis. En god, enkel, snabb och barnvänlig rätt som passar till vardags.

6 portioner kotletter i ugn

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 6 kotletter
  • 2 msk smör att steka i
  • 3 dl grädde
  • 3 dl creme fraiche
  • 0,5 dl japansk ljus soja
  • 1 tsk sambal oelek (chilikrydda)
  • 6 port potatis
  • 200 gram grönsallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja förbereda tillbehör som ex. kokt potatis om du vill ha det till.
  3. Lägg kotletterna i en ugnssäker form som precis rymmer alla kotletterna.
  4. Blanda grädde, creme fraiche, soja och sambal oelek i en bunke och koka upp.
  5. Bryn kotletterna på båda sidor i smör i 6 min totalt.
  6. Lägg över i en ugnssäker form eller en traktörpanna med lock.
  7. Häll den varma blandningen över köttet. Se till att allt kött blir täckt. Täck över med folie eller använd panna med lock.
  8. Ställ in kotletterna i ugnen i ca 15 minuter.
  9. Servera kotletterna i sin sås med kokt eller pressad potatis samt en grönsallad.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer