Fläskkotlett i ugn

Fläskkotlett i ugn med sås av grädde, crème fraiche, soja och Dijonsenap. Enkelt och gott.
Du kan smaksätta såsen med något krm torkad dragon eller sambal oelek om du gillar stark sås. Vidare kan man fräsa skivade champinjoner i smör och ha med när du gratinerar fläskkotletterna. Annat gott i är grovt skuren inlagd vit sparris samt fräst spenat.
Räkna en fläskkotlett per portion ca 150 gram med ben eller 120 gram utan ben. Köp svenskt griskött.

2 portioner fläskkotlett i ugn

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 300 gram fläskkotlett med ben
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0,5 buljongtärning
  • 0,5 tsk kinesisk soja
  • 1 msk Dijonsenap
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 2 msk riven parmesan, grana padano eller valfri riven ost (valfritt)
  • Tillbehör: 4 port kokt potatis eller pressad potatis
  • 2 tomater
  • 30 gram grönsallad
  • 2 morötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Börja koka potatis eller förbered det du vill ha till.
  3. Bryn fläskkotletterna några minuter på båda sidor i en stekpanna med smöret. Salta och peppra dem.
  4. Koka upp grädde, vatten, buljongtärning och senap i en kastrull. Rör så att buljongtärningen löser sig.
  5. Lägg över fläskkotletterna i en ugsfast form.
  6. Ta av såsen från värmen och smaka av med salt och svartpeppar. Rör i creme fraiche.
  7. Slå såsen över fläskkotletterna. Strö över riven ost.
  8. Gratinera fläskkotletterna i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg.
  9. Ta ut och servera med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer