Mylta eller rårörd hjortronsylt

Mylta är en rårörd hjortronsylt med socker. En riktig delikatess som passar till vaniljglass, parfait och desserter som ex. ostkaka.

Det speciella med hjortron är att de innehåller bensoesyra vilket gör att de konserverar sig själva.

4 dl mylta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram tinade hjortron (1 paket frysta) eller ca 300 gram färska hjortron
  • 125 gram strösocker, ca 1,5 dl
  • 2 msk hjortronlikör (valfritt)

Tillagning

  1. Tina hjortronen. Plocka bort små löv och fula bär om det finns.
  2. Blanda ihop hjortron med socker och ev. hjortronlikör.
  3. Låt stå ca 10 minuter så att sockret löser sig. Rör någon gång till.
  4. Myltan är klar att servera.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

5 smarta middagstips

Förbered skidresans middagar – så får du mer tid att njuta framför brasan eller i bastun.

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

10 mest sökta matorden under 2016

Vegetarisk mat, Rabarberkladdkaka och Halloumi-stroganoff - här är tio-i-topp listan för de mest sökta maten och recepten på Google under 2016. 

Läs mer