Kålgryta med revbensspjäll

En variant av får i kål men med revbensspjäll. God med kokt potatis.
Kan serveras som kålsoppa också men då är det gott att spä med lite mer vatten samt att plocka köttet från benen och tärna det. Koka sedan upp till servering.

4 portioner kålgryta med revbensspjäll

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 800 g vitkål
  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl sirap
  • 2 tsk ättiksprit (12%)
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Rensa och skär eller strimla vitkålen för hand eller i matberedare.
  2. Dela revbenen om de inte reda är det i mindre ca dm stora bitar.
  3. Bryn revbensspjällen runt om i lite smör i en stekgryta eller i en stekpanna och lägg över i en kastrull. Strö över 1 tsk salt.
  4. Tillsätt vitkålen och bryn den några minuter.
  5. Tillsätt vatten, sirap och ättiksprit.
  6. Koka under lock i 1 timme eller tills köttet lossnar från benen. Låt sedan gärna stå till nästa dag då smaken bara blir bättre.
  7. Servera ev. kålgrytan med kokt potatis.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer