Ischoklad

Ischoklad är ett klassiskt julgodis som görs med choklad blandat med kokosfett. Kokosfett har en smältpunkt som är runt 25 grader och då upplevs det som chokladen smälter som is i munnen.

Du kan ta ljus blockchoklad eller blanda hälften ljus och hälften mörk choklad. Du kan också göra ischokladen med mörkare fin choklad ex. Lindt 70% (om du gillar mörk choklad dvs - kanske inget för barn heller).

ca 50 st ischoklad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 250 g ljus blockchoklad eller hälften ljus och hälften mörk choklad ex. 70%
  • 125 g kokosfett
  • ca 50 knäckformar eller ischokladformar

Tillagning

  1. Bryt sönder chokladen och smält under omrörning i vattenbad eller mikro.
  2. Lägg i kokosfettet och låt det smälta under omrörning. Ev. behöver du värma lite mer.
  3. Ställ formarna på en bricka.
  4. Häll ischokladen i formarna ställ att svalna till i rumstemperatur och sedan i kylen.
  5. Förvara gärna ischokladen i svalt.
E-mail
Medel: 3.5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer