Arrakspraliner

Praliner med arrak är ett klassiskt gott julgodis. Mandelmassa smaksatt med arrak med hasselnötter doppade i choklad. Arraksbollar.

Ett gäng arrakspraliner, ca 30 st

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 250 g mandelmassa
  • 1 tsk hushållsarom med arraksmak
  • 150 gram choklad 70%
  • 15 hasselnötskärnor
  • 30 st formar som knäckformar

Tillagning

  1. Knåda in arraksaromen i mandelmassan.
  2. Rulla små bollar.
  3. Bryt sönder chokladen och smält den i en bunke i mikron eller över en kastrull med hett vatten.
  4. Dela nötkärnorna.
  5. Doppa mandelmassebollarna i chokladen med en gaffel och lägg arrakspralinerna på bakplåtspapper
  6. Garnera pralinerna med en halv nöt på varje.
  7. Ställ pralinerna svalt att stelna.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer