Rischoklad

Rischoklad är ett klassiskt godis som bl.a. passar till jul.
Rischoklad är lätt att göra - du blandar bara puffat ris med smält choklad och klickar att stelna i formar.
Du kan välja choklad efter tycke.

ca 30 rischoklad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 100 gram mörk blockchoklad eller fin 70% choklad
  • 100 g ljus blockchoklad eller annan god mjölkchoklad efter smak
  • 4 dl puffat ris
  • ca 30 pappersformar eller ett bakplåtspapper

Tillagning

  1. Bryt sönder chokladen och lägg i en bunke.
  2. Smält chokladen under omrörning i vattenbad eller mikro. Blanda ner puffat ris i den smälta chokladen.
  3. Lägg ut formar på en bricka. Eller lägg på ett bakplåtspapper.
  4. Ta två skedar och klicka ut lagom stora högar rischoklad i formarna. Eller bred ut ett 1 cm tjockt lager på bakplåtspappret.
  5. Låt chokladen stelna.
  6. Har du gjort ett lager rischoklad så bryter eller skär du den i lagom stora bitar innan du serverar den på fat eller i skål.
E-mail
Medel: 5 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer