Rischoklad

Introduktion och förberedelse

Rischoklad är ett klassiskt godis som bland annat passar till jul.

Rischoklad är lätt att göra - du blandar bara puffat ris med smält choklad och klickar i att stelna i små formar.

Du kan välja choklad efter tycke.

ca 30 rischoklad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 100 gram mörk blockchoklad eller fin 70% choklad
  • 100 gram ljus blockchoklad eller annan god mjölkchoklad efter smak
  • 4 dl puffat ris
  • ca 30 små pappersformar eller ett bakplåtspapper

Tillagning

  1. Bryt sönder chokladen och lägg i en bunke.
  2. Smält chokladen under omrörning i vattenbad eller mikro. Blanda ner puffat ris i den smälta chokladen.
  3. Lägg ut formar på en bricka. Eller lägg på ett bakplåtspapper.
  4. Ta två skedar och klicka ut lagom stora högar rischoklad i formarna. Eller bred ut ett 1 cm tjockt lager på bakplåtspappret.
  5. Låt chokladen stelna.
  6. Har du gjort ett lager rischoklad så bryter eller skär du den i lagom stora bitar innan du serverar den på fat eller i skål.
E-mail
Medel: 3.6 (94 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 117 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-11-25