Chokladbiscotti biscotti med choklad

Chokladbiscotti. Biscotti med choklad. Baka italienska torkade skorpor eller kakor med choklad (kakao).
Chokladbiscotti är gott till fikat, espresso och vin santo (italienskt sött vin). Hembakta chokladbiscottis är också goda att garnera desserter som glasscoupe med istället för glassrån.
Och nej det ska ej vara något smör eller olja i receptet. Men man kan tillsätta 100 gram smör eller solrosolja om man vill det.

ca 30 chokladbiscotti

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 1 tim 30 min

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 250 gram strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 400 gram vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl kakao

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt några minuter.
  3. Mät upp mjöl och blanda det med vaniljsocker, bakpulver, salt och kakao. Tillsätt lite i taget till äggblandningen och rör ihop till en fast deg.
  4. Låt degen vila 30 minuter i kylen.
  5. Forma till två längder, ca 2 fingrar tjocka och 5 cm breda.
  6. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda biscottilängderna mitt i ugnen ca 20 min.
  8. Ta ut biscottilängden och skär längderna i biscottis - sneda skorpor - någon till några cm breda. Lägg tillbaks på bakplåt.
  9. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och torka biscottiskivorna bredvid varandra på plåten i ugnen i 30 minuter.
  10. Låt svalna på plåten och förvara chokladbiscottisarna därefter torrt i burk.
E-mail
Medel: 2.8 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer