Lavendelskorpor

Knapriga hembakta skorpor smaksatta med lavendel. Använd hemplockad torkad lavendel eller köp på apoteket eller hälsokost.
Blanda gärna socker och lavendel dagen innan i en påse så får sockret mer lavendelsmak.

40 lavendelskorpor

  • Förberedelse: 50 min
  • Tillagning: 5 tim
  • Klart på: 5 tim 50 min

Ingredienser

  • 0,3 dl torkade lavendelblommor
  • 2,5 dl strösocker
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 10 dl vetemjöl
  • 1,5 msk bakpulver
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 ägg

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda lavendel och socker i en påse eller bunke. Arbeta in lavendeln i sockret.
  3. Blanda och vispa rumsvarmt smör (mikra ev. mjukt) och sockret med lavendeln pösigt.
  4. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
  5. Blanda ihop smör och socker med mjöl och mjölk till en deg.
  6. Plocka fram tre bakplåtspapper.
  7. Dela degen i två delar och sedan varje del i tre mindre delar till totalt 6 delar.
  8. Rulla ut delarna till längder och platta till degen så att den blir oval. Lägg tre längder på varje bakplåtspapper.
  9. Lägg på plåtar.
  10. Pensla degrullarna med uppvispat ägg.
  11. Grädda lavendelskorporna i 20-25 minuter. Du kan byta plats på plåtarna så att de bakas jämt.
  12. Låt lavendelskorporna svalna och skär dem sedan i centimetertjocka skivor.
  13. Lägg upp dem på plåtar med någon halv cm mellanrum och torka lavendelskorporna i ugnen i ca 5 timmar på 75 grader.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer