Bulgursallad med kyckling

En god ljummen eller kall matig sallad med grillad kyckling som även passar dig som äter GI eller LCHF. Med majs, matyoghurt, morötter, vitlök, salladslök och curry.
Du kan ha andra grönsaker i också som kokt broccoli, blomkål, bönor, gröna bönor, hackad persilja osv.
Gott med en grönssallad till också - förslagsvis strimlad isbergssallad med halverade cocktailtomater samt skivade rädisor med en senapsdressing.

2 portioner bulgursallad med kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 dl okokt bulgur
  • 0,25 tärning grönsaksbuljong
  • 3 dl grillat kycklingkött
  • 2 morötter
  • 2 dl majs
  • 4 msk matyoghurt
  • 2 salladslökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm curry
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk mango chutney

Tillagning

  1. Koka upp 4 dl vatten. Mät upp bulgur i en skål och häll kokande vatten över. Tillsätt 0,5 krm salt samt ev. en fjärdedels bit grönsaksbuljong och rör om. Täck över och låt stå i fem minuter. Lägg sedan upp i en stor skål att svalna.
  2. Plocka och skär kycklingkött i ca 2x2 cm bitar. Lägg i skålen.
  3. Skala morötter samt tärna dem. Koka dem mjuka i ca 10 minuter. Skölj dem ljumma. Tillsätt till bulguren.
  4. Tillsätt majs och matyoghurt.
  5. Skölj och strimla salladslökarna och fräs i lite olivolja någon minut. Tillsätt till skålen.
  6. Tillsätt salt, curry, cayennepeppar, pressad vitlök, vinäger samt mango chutney. Rör om och smaka av med ev. mer salt och kryddor.
  7. Förbered ev. extra grönsallad.
  8. Servera bulgursalladen.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer