Tacotallrik GI

En slags tacosallad med köttfärs, bönor och guakamole utan tacoskal eller tortillabröd.
Vegetariskt blir det med champinjoner, sojafärs eller quornfärs istället för köttfärs.

2 portioner tacotallrik GI

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram köttfärs
  • 2 msk matolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk paprika
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • Tillbehör: 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 40 gram blandad grönsallad, ex. färdig blandsallad på påse samt extra blad isbergssallad
  • 1 dm gurka
  • 2 dl svarta kokta bönor (1 burk)
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 avokado
  • 2 msk matyoghurt
  • 1 lime

Tillagning

  1. Skala rödlöken, dela den och strimla halva så fint du kan. Andra halvan hackar du.
  2. Värm en stekpanna med oljan och bryn, hacka sönder samt stek köttfärsen hälften i taget några minuter. Lägg upp på tallrik mellan. Lägg tillbaks allt kött i pannan och tillsätt hackad lök, pressad vitlök, paprika, spiskummin, salt, svartpeppar samt cayennepeppar. Smaka av färsen med kryddorna. Låt steka på låg värme medan du förbereder resten.
  3. Skölj och tärna tomater och lägg i en skål.
  4. Skölj och tärna gurka och lägg i en skål.
  5. Skölj och lägg upp bönor i en skål.
  6. Rensa, skölj och dela grovt salladen och lägg i en skål.
  7. Skölj limefrukten och dela den. Skär ena halvan i två klyftor att pressa över tacotallriken vid servering.
  8. Dela avokadon, ta ur kärnan och mosa med yoghurt i en skål samt blanda i en halv pressad lime. Smaka av med en nypa salt och socker.
  9. Skölj och grovhacka färsk koriander.
  10. Lägg upp den rivna osten i en skål.
  11. Servera tacofärsen med grönsalladen, rödlök, tomat, gurka, bönor, riven ost, färsk koriander, guacamole samt pressad lime över.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer