Bountybollar

Introduktion och förberedelse

Gillar du chokladen Bounty med kokosfyllning är Bountybollar för dig.

En slags små kokosbollar som doppas i mjölkchoklad. Jag lade dem sedan i knäckformar så de är lättare att hantera och toppade med lite rostade kokosflakes.

Serveringsförslag

Passar som godis till jul, fest, buffé, lördagsgodis eller när som.

Varianter

  • Kokosolja kan bytas mot smör.
  • Mjölkchoklad kan bytas mot mörkare choklad om du gillar det.
  • Doppa bollarna i vegan choklad för vegana Bountybollar.
  • Kokosflakes till garnering är valfritt.
  • Man kan göra bollarna utan att lägga dem i knäckformar. Låt rinna av extra noga efter du doppat dem och lägg på bakplåtspapper på en bricka eller form.
  • Du kan ta extra fin choklad ex. mjölkchokladknappar från Vahlrona eller Lindt mjölkchoklad för extra lyxiga bollar.
  • Överkurs är att temperera chokladen om du vill ha choklad som blir extra glansig och håller sig fin längre tid.

18 Bountybollar

  • Förberedelse: 1 tim 20 min
  • Tillagning: 3 tim 20 min
  • Klart på: 4 tim 40 min

Ingredienser

  • 50 gram kokosolja, ex. Kung Markatta
  • 1/2 dl kokosgrädde
  • 100 gram kokosflingor, riven kokos
  • 2 dl florsocker
  • 150 gram mjölkchokladknappar eller annan mjölkchoklad
  • 1/2 dl rostade kokosflakes (valfritt)
  • 18 knäckformar diameter ca 32 mm

Tillagning

  1. Smält kokosolja i en kastrull.
  2. Tillsätt kokosgrädde, kokosflingor och florsocker. Rör ihop till en röra.
  3. Forma bollar av ca 1 msk av kokosröran i taget. Jag fick ut 18 bollar. Lägg i en form eller bricka med bakplåtspapper.
  4. Ställ kokosbollarna att stelna i frysen i en timme.
  5. Smält 2/3 av chokladen i en bunke över hett vattenbad eller kör några sekunder i taget i mikron. Rör ofta.
  6. Tillsätt resten av chokladen och rör tills den smält helt.
  7. Doppa kokosbollarna en eller flera i taget med en gaffel eller doppgaffel för choklad.
  8. Lägg upp i knäckformar eller på bakplåtspapper.
  9. Toppa varje Bountyboll med några flingor rostade kokosflakes innan chokladen stelnat.
  10. Låt stelna i rumstemperatur i ca 3 timmar.
  11. Kan förvaras i rumstemperatur eller kylen.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-12-16

Tillbehör och liknande recept:

Julgodis i klassiska och nya varianter

Julgodis för maximal julstämning Blandat julgodis på fat. Julgodis kan du muta tomten med. Eget...