Chokladtryffel med bärsmak

Du kan välja vilka bär du vill att smaksätta denna tryffel tom med blåbär. Hjortron är en höjdare.

20 tryfflar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim 20 min
  • Klart på: 1 tim 30 min

Ingredienser

  • 125 g mörk choklad, 70 % kakao
  • 125 g mjölkchoklad
  • 75 g björnbär, hallon eller körsbär
  • 0,5 dl grädde
  • 50 g smör
  • 50 g socker
  • 1 dl kakao eller rostad kokos att rulla tryfflarna i

Tillagning

  1. Bryt och finhacka chokladen så gott du kan och lägg den i en mixer eller i en bunke.
  2. Koka upp bär med socker, smör och grädde.
  3. Slå den varma blandningen över chokladen och mixa eller rör tills den smält.
  4. Häll upp i en plastform och kyl ca en timme.
  5. Forma små tryfflar med en sked och händerna, rulla dem i kakao eller rostad kokos.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer