Blandad sallad med paprika, tomat och gurka med pesto

Blandad sallad med paprika, tomat och gurka samt pesto. Gott, enkelt och nyttigt på egen hand som lunch eller lätt middag. Gärna med ett gott bröd. Eller som tillbehör till det mesta som kött, fisk, kyckling, till buffé, grillat, GI- eller LCHF-kost.
Laga gärna egen pesto - sök recept här på receptfavoriter.se.
Välj mogna tomater och fina grönsaker - helst ekologiska. Annars skölj dem noga.

8 portioner blandad sallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 liter blandad sallad av rosé, mache, isberg och frisésallad
  • 1 gurka
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 3 paprikor, röda och gula
  • 0,5 dl pesto
  • 4 msk fin olivolja
  • 3 msk fin röd- vit- eller balsamvinäger
  • Flingsalt samt nymalen svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj, rensa och skiva alla grönsaker.
  2. Lägg upp på fat och ringla pesto, olivolja samt vinäger över.
  3. Strö lite flingsalt samt peppar över allt innan servering.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer