Blåbärssoppa soppa med blåbär

Hemgjord blåbärssoppa. Soppa med blåbär är nyttig, god och enkel att koka själv.
Kall blåbärssoppa är god att dricka som den är.
Varm blåbärssoppa är god att ha med i termos på vintern.
Serverar du blåbärssoppan med tjock vispad grädde passar den som dessert.

4 portioner blåbärssoppa

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 0,5 liter färska eller frysta blåbär
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 liter vatten
  • 2 msk potatismjöl

Tillagning

  1. Rensa och skölj bären. Frysta bär sköljer du inte.
  2. Koka under tiden upp vatten och socker i en stor kastrull. Rör tills sockret löst sig.
  3. Tillsätt blåbären och koka dem i 3 minuter.
  4. Smaka av och se om det är lagom sött.
  5. Ta lite vatten i botten på ett glas och rör ut potatismjölet samt tillsätt lite i taget under omrörning till blåbären. Tillsätt så mycket så du tycker att blåbärssoppan blir lagom tjock. Tillsätter du för mycket får du blåbärskräm då kan du spä med lite mer vatten och socker samt ev. mer blåbär.
  6. Koka upp blåbärssoppan och servera varm eller låt svalna. Förvara blåbärssoppan i kylen.
  7. Servera blåbärssoppan kall eller varm.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Kräftknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjurs- och kräftknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. En  jättebra present att ta med på kräftskivan. 

Läs mer

Sponsrat

Lingon - skogens röda guld

Skogen kryllar av lingon - det röda guldet. Här hittar du lingonrecept som lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer