Blåbärssmoothie

Blåbärssmoothie med färska eller frysta blåbär, matyoghurt, mjölk och en nypa socker. Ta mandelmjölk och Oatly fraiche om du vill ha en vegan variant. 

Istället för matyoghurt och mjölk kan du ta kvarg, naturell yoghurt, apelsinjuice, äppeljuice, ananasjuice, mangojuice, mandelmjölk, sojamjölk, Oatly havremjölk, Oatly fraiche, rismjölk, filmjölk, vatten, vaniljglass, yoghurtglass, sorbet eller något annat du gillar. 

Du kan blanda blåbären med andra bär och frukter. Blåbär, hallon och jordgubbar är jättegott ihop. Vidare kan du ha i banan, mango eller melon. 

Vill du ha lite twist på smaken så tillsätt en halv tsk finriven färsk ingefära; något krm kanel; 1 krm vaniljsocker; eller gör en indisk variant med ett halvt krm gurkmeja, ingefära, mald koriander samt kanel. 

Ska man bara mixa ett glas smoothie så kan du göra det i en begagnad syltburk eller annan smal skål eller behållare med en stavmixer. Dubblar du receptet kan du ta en stor vattenkanna eller liknande. Kannan med smoothie håller sig övertäckt i kylen i flera dagar. 

Kör du frysta blåbär så får du likt en fryst smoothie milkshake som är nästan som en sorbet fast lite lösare men mycket god och läskande. 

1 glas blåbärssmoothie

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 2 dl färska eller frysta blåbär
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk socker

Tillagning

  1. Mät upp blåbär och de andra ingredienserna i en burk eller behållare och mixa slät med en stavmixer. Eller mixa i en blender eller matberedare.
  2. Häll upp i glas och servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer