Blåbärskräm kräm av blåbär

Blåbärskräm. Kräm med blåbär är nyttig, god och enkel att koka själv. Varm eller kall blåbärskräm är god med gräddmjölk eller lätt vispad grädde och mandelskorpor som dessert.

Spär du med mer vatten och reder med mindre potatismjöl så får du blåbärssoppa.

6 portioner Blåbärskräm

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 0,7 liter färska eller frysta blåbär
  • 1 dl socker
  • 7 dl vatten
  • 3 msk potatismjöl

Tillagning

  1. Rensa och skölj blåbären. Frysta blåbär sköljer du inte.
  2. Koka under tiden upp vatten och socker i en stor kastrull. Rör tills sockret löst sig.
  3. Tillsätt blåbären och koka dem i 3 minuter.
  4. Smaka av och se om det är lagom sött. Tillsätt annars lite extra socker.
  5. Ta lite vatten i botten på ett glas och rör ut potatismjölet samt tillsätt det under omrörning till blåbären. Tillsätt så mycket så du tycker att blåbärskrämen blir lagom tjock. Tillsätter du för litet får du blåbärssoppa och då kan du bara tillsätta mer potatismjöl.
  6. Koka upp blåbärskrämen och låt sedan svalna. Ställ blåbärskrämen i kylen.
  7. Servera blåbärskrämen varm eller kall med gräddmjölk eller lättvispad grädde och söta mandelskorpor.
E-mail
Medel: 4.1 (16 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer