Björnbärspaj smulpaj med björnbär

Björnbärspaj. Smulpaj med björnbär. Björnbärspaj är gott med vaniljglass, vaniljsås eller sorbet.
Om björnbären är rinniga efter frysen så kan du strö över en eller två tsk potatismjöl innan du täcker bären med smuldeg. Då blir björnbärspajen fastare.
Du kan ösa på med mycket bär om du har plockat själv - annars är de rätt dyra om du köper i affären.

4 portioner björnbärspaj

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 200 g björnbär, färska eller frysta
  • 175 g smör eller margarin
  • 7 msk socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en mindre pajform med någon matsked smör.
  3. Lägg i björnbär och strö över 3 matskedar socker.
  4. Smält fett i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
  5. Blanda till en grynig massa och täck björnbären.
  6. Grädda björnbärspajen i cirka 25 - 30 minuter eller tills pajen fått fin färg. Ta ut och låt svalna något.
  7. Servera pajen varm med vaniljglass eller vaniljvisp.
E-mail
Medel: 3.7 (27 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer