Smulpaj med jordgubbar och rabarber

Gott med vaniljsås eller vaniljglass. Smulpaj med jordgubbar och rabarber är en god kombination med de söta jordgubbarna och den surare rabarbern.

6 portioner smulpaj med jordgubbar och rabarber

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • Smuldeg: 100 gram smör
  • 5 msk socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • Fyllning: 6 st späda rabarberstjälkar, ca 250 gram
  • 0,5 liter jordgubbar
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 msk potatismjöl

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smuldeg: smält smöret i en kastrull eller bunke i mikron.
  3. Tillsätt socker, mjöl och havregryn samt blanda ihop till en smulig deg.
  4. Smörj en pajform på runt 26 cm diameter med en tsk smör.
  5. Rensa och snoppa samt skiva jordgubbarna och lägg i en skål.
  6. Rensa och strimla rabarber samt lägg med jordgubbarna. Använder du grov rabarber får du skala den först.
  7. Tillsätt socker och potatismjöl samt vänd runt i jordgubbarna och rabarbern.
  8. Bred ut jordgubbarna och rabarbern i pajformen.
  9. Fördela smuldegen överst.
  10. Grädda smulpajen i ca 25 minuter. Täck över på slutet med lite folie om den börjar bli för mörk och bränd.
  11. Ta ut och låt svalna något samt servera med vaniljsås eller vaniljglass.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer