Bål med fläder och vitt vin

Gott bål till fördrink, sommardrink, välkomstdrink och fest.

8 glas bål med fläder och vitt vin

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4 dl torrt vitt vin som Riesling
  • 2 dl fläderblomssaft, koncentrerad
  • 1 flaska sodavatten
  • 2 dl isbitar
  • 1 lime i tunna skivor

Tillagning

  1. Skölj och skiva limefrukten.
  2. Blanda kylt vin, fläderblomssaft och sodavatten i en kanna.
  3. Fördela isen och limeskivorna i glasen.
  4. Fyll på med bålet.
E-mail
Medel: 3.5 (17 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer