Bål med fläder och vitt vin

Introduktion och förberedelse

Gott och läskande bål med flädersaft och vitt vin som passar till fördrink, sommardrink, välkomstdrink och fest.

Här med Riesling - vitt vin från ex. Alsace eller Tyskland, fläderblomssaft, sodavatten och skivad lime.

Andra vita viner som passar är liknande Riesling från Alsace som Gewurtztraminer, Pinot Gris eller Sylvaner. De flesta fruktiga vita viner passar. Det enda jag skulle säga passar mindre bra är ett ekfatslagrat vin exempelvis av chardonnay.

Du kan göra egen klassisk flädersaft eller flädersaft med kanel som blir mycket gott till bålen.

Istället för lime kan du ta citron.

8 glas bål med fläder och vitt vin

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4 dl torrt vitt vin som Riesling
  • 2 dl fläderblomssaft, koncentrerad
  • 1 flaska sodavatten eller mineralvatten med kolsyra, 33 cl
  • 2 dl isbitar
  • 1 lime i tunna skivor

Tillagning

  1. Skölj och skiva limefrukten.
  2. Blanda kylt vin, fläderblomssaft och sodavatten i en kanna.
  3. Fördela isen och limeskivorna i glasen.
  4. Fyll på med bålet.
E-mail
Medel: 3.8 (122 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 64 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-02-20