Vinbärsvin

Vinbärsvin av hälften röda vinbär och hälften svart vinbär. För mer tips om utrustning mm se artikel här på receptfavoriter om eget vin av bär och frukt.
OBS du behöver köpa och tillsätta vinjäst enligt vinjästens paket.
Tidsangivelsen ovan stämmer ej men det tar ca 2 veckor.

10 portioner vinbärsvin

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 4 dagar 3 tim
  • Klart på: 4 dagar 3 tim

Ingredienser

  • 1,5 kg röda vinbär
  • 1,5 kg svarta vinbär
  • 2,8 kg socker
  • 1 g vinsvavla
  • 3 g jästnärsalt

Tillagning

  1. Krossa bären i en jästhink och fyll på med 8 liter vatten och allt utom sockret.
  2. Låt jäsa i 4 dagar och rör om då och då.
  3. Tappa om vinet och ta bort bären. Rör i sockret så att det löser sig och justera upp mängden med ljummet vatten till 10 liter.
  4. Låt jäsa vidare med jäslås tills jäsningen avstannat efter några dagar. Sockerhalten ska ha sjunkit rejält. Smaka på det.
  5. Dra om det till ett nytt kärl utan bottensatsen. Vinet gör då ett sista ryck och efter något dygn kan du avsluta jäsningen med lite vinsvavla för att vara säker på att det inte fortsätter jäsa efter buteljering.
E-mail
Medel: 4.4 (10 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer