Rabarbersoppa

Introduktion och förberedelse

Rabarbersoppa eller rabarbersmoothie. Kan serveras som en uppfriskande dessert eller en kall smoothie.

Serverar du rabarbersoppan som dessert kan du ha biscottis till samt en kula vaniljglass eller sorbet i soppan.

Du kan också tillsätta någon dl fruktsoda i tallriken vid servering.

Vidare kan du ha i crème fraiche istället för matyoghurt.

Gör du rabarbersmoothie så kan du ha kvarg istället för matyoghurt om du vill ha mer protein i smoothien.
Citron och ingefära är valfritt i.

4 portioner rabarbersoppa eller smoothie

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 500 gram rabarber
  • 3 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0,5 citron
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 2 dl matyoghurt

Tillagning

  1. Skölj och strimla rabarbern så fint du kan.
  2. Låt rabarbern puttra med sockret i en kastrull i fem minuter tills sockret löst sig.
  3. Skölj och riv skalet av halva citronen, skala och riv i ingefära och tillsätt tillsammans med vatten.
  4. Rör om, koka upp och sätt åt sidan att svalna.
  5. Mixa rabarbern slät med en stavmixer, i blender eller matberedare.
  6. Rör i matyoghurt.
  7. Ställ i kylen att kallna till servering.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 131 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02