Rabarbersoppa

Rabarbersoppa eller rabarbersmoothie. Kan serveras som en uppfriskande dessert eller en kall smoothie.
Serverar du rabarbersoppan som dessert kan du ha biscottis till samt en kula vaniljglass eller sorbet i soppan. Du kan också tillsätta någon dl fruktsoda i tallriken vid servering. Vidare kan du ha creme fraiche istället för matyoghurt.
Gör du rabarbersmoothie så kan du ha kvarg istället för matyoghurt om du vill ha mer protein i smoothien.
Citron och ingefära är valfritt i.

4 portioner rabarbersoppa

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 500 gram rabarber
  • 3 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0,5 citron
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 2 dl matyoghurt

Tillagning

  1. Skölj och strimla rabarbern så fint du kan.
  2. Låt rabarbern puttra med sockret i en kastrull i fem minuter tills sockret löst sig.
  3. Skölj och riv skalet av halva citronen, skala och riv i ingefära och tillsätt tillsammans med vatten.
  4. Rör om, koka upp och sätt åt sidan att svalna.
  5. Mixa rabarbern slät med en stavmixer, i blender eller matberedare.
  6. Rör i matyoghurt.
  7. Ställ i kylen att kallna till servering.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

5 orimligt goda avokadomackor

Här är smörgåsarna som du bara måste testa.

Läs mer

Sponsrat

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer