Rabarbersoppa
En kall uppfriskande rabarbersoppa av strimlad rabarber som fått puttra mjuk med socker, ingefära och citron som sedan mixas slät och får smalna innan den blandas med krämig matyoghurt.
Tillagning
- Skölj och strimla rabarbern så fint du kan.
- Låt rabarbern puttra med sockret i en kastrull i fem minuter tills sockret löst sig.
- Skölj och riv skalet av halva citronen, skala och riv i ingefära och tillsätt tillsammans med vatten.
- Rör om, koka upp och sätt åt sidan att svalna.
- Mixa rabarbern slät med en stavmixer, i blender eller matberedare.
- Rör i matyoghurt.
- Ställ i kylen att kallna till servering.
Serveringsförslag
- Kan serveras som en uppfriskande och läskande soppa till dessert och efterrätt men också som smoothie.
- Serverar du rabarbersoppan som dessert kan du ha biscottis till samt en kula vaniljglass eller sorbet i soppan.
- Du kan också tillsätta någon dl fruktsoda i tallriken vid servering.
Varianter
- Vidare kan du ha i crème fraiche eller lättvispad grädde istället för matyoghurt.
- Gör du rabarbersmoothie så kan du ha kvarg istället för matyoghurt om du vill ha mer protein i smoothien.
- Citron och ingefära är valfritt i.
- Kan även smaksättas med en tsk vaniljsocker.
- Vidare passar lite stött kardemumma i.
Uppskattat näringsvärde per portion: 131 kcal