Baguette med tomat och mozzarella

Baguette med tomat och mozzarella samt basilika. Istället för baguette-bröd kan du ta ciabatta.
Välj gärna en surdegsbaguette. Köper du bake-off så värm bröden enligt paketet först.
Ska du äta mackorna senare ex. till picknick så lägg gärna salladsblad under och över tomat och mozzarella-fyllningen. Annars blöter de ner brödet efter ett tag.

2 portioner baguette med tomat och mozzarella

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 2 bitar baguette-bröd ca 25 cm långa
  • 2 tomater
  • 1 mozzarellaost i lag
  • 10 blad färsk basilika
  • 4 msk färskost naturell
  • Dressing: 1 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Dela bröden.
  2. Skölj och skiva tomater.
  3. Häll av och skär mozzarellaosten i åtta skivor.
  4. Blanda dressingen.
  5. Bred färskost på bröden.
  6. Varva och fördela tomater, mozzarella samt basilika på bröden.
  7. Ringla över dressing och lägg ihop till mackor samt servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

10 mest sökta matorden under 2016

Vegetarisk mat, Rabarberkladdkaka och Halloumi-stroganoff - här är tio-i-topp listan för de mest sökta maten och recepten på Google under 2016. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer