Baguette med tomat och mozzarella

Baguette med tomat och mozzarella samt basilika. Istället för baguette-bröd kan du ta ciabatta.
Välj gärna en surdegsbaguette. Köper du bake-off så värm bröden enligt paketet först.
Ska du äta mackorna senare ex. till picknick så lägg gärna salladsblad under och över tomat och mozzarella-fyllningen. Annars blöter de ner brödet efter ett tag.

2 portioner baguette med tomat och mozzarella

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 2 bitar baguette-bröd ca 25 cm långa
  • 2 tomater
  • 1 mozzarellaost i lag
  • 10 blad färsk basilika
  • 4 msk färskost naturell
  • Dressing: 1 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Dela bröden.
  2. Skölj och skiva tomater.
  3. Häll av och skär mozzarellaosten i åtta skivor.
  4. Blanda dressingen.
  5. Bred färskost på bröden.
  6. Varva och fördela tomater, mozzarella samt basilika på bröden.
  7. Ringla över dressing och lägg ihop till mackor samt servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer