Vinbärssnaps

En god hemgjord snaps med röda och svarta vinbär. Du kan använda färska eller frusna vinbär. Enbart röda vinbär ger en syrligare snaps. Tillsätt då ev någon tsk socker efter smak. Det går även att göra snaps
Snapsen ska stå i 2-3 veckor att dra så tiden för tillagning ovan stämmer ej.

1 flaska vinbärssnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 4 dagar 3 tim
  • Klart på: 4 dagar 3 tim 10 min

Ingredienser

  • 1 flaska brännvin
  • 2 dl röda vinbär
  • 2 dl svarta vinbär

Tillagning

  1. Rensa vinbären och skölj dem.
  2. Lägg dem i en burk eller flaska av glas.
  3. Fyll så att brännvinet täcker vinbären med några cm marginal samt upp till lock eller kork.
  4. Förslut och låt stå svalt och mörkt i 2-3 veckor.
  5. Sila av vinbären.
  6. Vinbärssnapsen ska serveras väl kyld.
E-mail
Medel: 2.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer