Slånbärssnaps

Hemgjord snaps med slånbär blir gott slånbärsbrännvin. Detta recept på slånbärssnaps är till en flaska 70 cl brännvin special men du kan såklart ta annan okryddat brännvin eller vodka.

Slånbärssnaps är enkel att göra, blir vackert röd och passar till mat samt som aperitif. Du kan också tillsätt socker och lite mer vatten då blir det slånbärslikör. Slånbären ska traditionellt plockas efter den första frosten på hösten men man kan fuska lite och lägga in mogna slånbär ett dygn i frysen. Bären ska alltså vara frostutsatta eller frysta hemma. Räkna med att snapsen ska stå i en vecka för att få smak.

70 cl slånbärssnaps

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 7 dagar
  • Klart på: 7 dagar 5 min

Ingredienser

  • 2 dl mogna frusna slånbär
  • 70 cl brännvin som Brännvin Special
  • 1 tsk socker (valfritt)

Tillagning

  1. Plocka fina mogna slånbär. Gärna efter första frostnatten. Eller frys dem själv över natten.
  2. Lägg slånbären i en glasburk, flaska eller liknande (du kan såklart hälla ut lite av brännvinet i flaskan och toppa med slånbär).
  3. Häll på hälften av brännvinet så att det täcker och förslut.
  4. Låt slånbärsessensen stå och dra en vecka men gärna längre. Vänd då och då.
  5. Ta upp eller sila bort slånbären.
  6. Slänbärsessensen späder du sedan med brännvin eller vodka till önskad smak, förslagsvis med resterande brännvin.
  7. Du kan också söta slånbärssnapsen lite för att runda av smaken med 1 tsk socker till en flaska på 70 cl.
E-mail
Medel: 4.3 (8 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer