Snaps med rönnbär

Introduktion och förberedelse

Hemgjord rönnbärssnaps gör du enkelt med frysta eller färska rönnbär.

Varianter

  • Snapsen blir sötare med frysta rönnbär och lite beskare med färska rönnbär.
  • Smaka gärna av och söta upp rönnbärssnapsen lite med ex 1 tsk honung.
  • Här recept på att smaksätta en flaska 70 cl brännvin special men du kan såklart ta annan okryddat brännvin eller vodka.

70 cl hemgjord rönnbärssnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 4 dagar
  • Klart på: 4 dagar 10 min

Ingredienser

  • 2 dl färska eller 1,5 dl frysta rönnbär
  • 70 cl Brännvin Special (32 %)

Tillagning

  1. Skölj och rensa rönnbären väl - ta bara hela och fina rönnbär.
  2. Lägg dem i ett glasburk, flaska eller annat kärl.
  3. Häll över hälften av brännvinet och förslut (sätt på lock, kapsyl).
  4. Låt rönnbärssnapsen stå och dra. Ca 1 vecka med färska rönnbär eller ca 4 dagar med frysta rönnbär.
  5. Sila av rönnbärsessensen och häll smaksätt resterande brännvin i ex. den halva flaska du har kvar.
  6. Låt gärna den färdiga rönnbärssnapsen stå och lagras längre tid så blir den ännu godare.
  7. Du kan om du vill ha i 1-2 tsk honung för att runda av smaken. Skaka då flaskan då och då tills honung löst sig.
  8. Servera rönnbärssnapsen väl kyld.
E-mail
Medel: 4.2 (45 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-09-14