Vin chaud varmt vin

Vin chaud eller varmt vin dricks hej vilt i skidbackarna. Knyter du en servett runt glaset så går det att hålla i också. Gott, enkelt och värmande.

Funkar fint som alternativ till glögg - speciellt om du ej vill ha så söt glögg. Istället för vin kan du ta svartvinbärssaft för alkoholfritt alternativ. Välj gärna ett fruktigt rödvin - ett 70 kronors chianti från spanien eller Shiraz från Australien är säkra kort.

1 liter vin chaud

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 1 flaska fruktigt rödvin 75 cl
  • 4 msk socker
  • 2 kanelstänger
  • 2 dl apelsinsaft (valfritt)
  • 0,2 vaniljsstång (valfritt)
  • 0,5 stjärnanis
  • 0,5 apelsin i skivor

Tillagning

  1. Värm vinet till runt 60 grader med socker och kanel. Klart att servera.
  2. Överkurs är att ha i apelsinsaft, vaniljstång, stjärnanis samt skivad apelsin att garnera med.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

10 mest sökta matorden under 2016

Vegetarisk mat, Rabarberkladdkaka och Halloumi-stroganoff - här är tio-i-topp listan för de mest sökta maten och recepten på Google under 2016. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer