Vin chaud varmt vin

Vin chaud eller varmt vin dricks hej vilt i skidbackarna. Knyter du en servett runt glaset så går det att hålla i också. Gott, enkelt och värmande.

Funkar fint som alternativ till glögg - speciellt om du ej vill ha så söt glögg. Istället för vin kan du ta svartvinbärssaft för alkoholfritt alternativ. Välj gärna ett fruktigt rödvin - ett 70 kronors chianti från spanien eller Shiraz från Australien är säkra kort.

1 liter vin chaud

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 1 flaska fruktigt rödvin 75 cl
  • 4 msk socker
  • 2 kanelstänger
  • 2 dl apelsinsaft (valfritt)
  • 0,2 vaniljsstång (valfritt)
  • 0,5 stjärnanis
  • 0,5 apelsin i skivor

Tillagning

  1. Värm vinet till runt 60 grader med socker och kanel. Klart att servera.
  2. Överkurs är att ha i apelsinsaft, vaniljstång, stjärnanis samt skivad apelsin att garnera med.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer