Äggtoddy

Introduktion och förberedelse

Äggtoddy lagas av vispat ägg och socker och smaksätts med sprit som konjak, calvados eller liknande.

Serveringsförslag

  • Passar till jul, påsk eller som stärkande drink vintertid efter en aktiv dag i backen eller skidspåret.
  • Kan serveras i Martiniglas, champagne-kupa, små glas, eller koppar typ glöggkoppar.

Tips

Receptet kan dubblas till flera.

Varianter

  • Utan sprit blir äggtoddyn alkoholfri och passar då för hela familjen. Ersätt spriten med lite vatten eller mjölk.
  • Tillsätter du varm mjölk, lite mer sprit och lite riven muskot får du Eggnog.
  • Skaka en kall variant på Egg nogg med is och brandy.
  • En Italiensk variant - Bombardino - kan du göra med varm ägglikör, sprit och vispad grädde.

2 glas äggtoddy

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • 4 äggulor M/L
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk konjak, calvados, rom, whiskey, bourbon eller annan sprit

Tillagning

  1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Använd gärna elvisp.
  2. Vispa i spriten och servera.
E-mail
Medel: 3.9 (247 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 195 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-12-06