Trofie pasta med bacon, svamp och grädde

Trofie är en god pastasort som liknar smala skruvar. Du kan byta mot annan pasta efter tycke.
Om du vill kan du laga egen trofiepasta (sök recept här på Receptfavoriter).

4 portioner trofie pasta med bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta, förslagsvis Trofie
  • 280 gram tärnad bacon
  • 2 msk olivolja
  • 200 gram champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk vetemjöl
  • 2,5 dl grädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • Tillbehör: 2 tärnade tomater
  • 20 cm gurka, i tärningar
  • 65 gram grönsallad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger

Tillagning

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Pastasås: Fräs bacontärningarna i en panna knapriga och lägg över i en skål.
  3. Skala och hacka under tiden lök samt pressa vitlök samt skölj och dela svampen.
  4. Fräs svamp, lök och vitlök i en kastrull några minuter i olivolja.
  5. Pudra över mjöl och rör runt.
  6. Häll i grädde och rör någon minut. Smaka av med salt och peppar. Håll varm.
  7. Riv ost. Skölj och grovhacka bladpersilja.
  8. Koka pastan. Trofie kokas i 10 minuter.
  9. Häll av pastan och blanda med svampsåsen, bacon och i en stor skål eller kastrull.
  10. Servera trofiepastan med riven ost vid sidan.
  11. Vidare är tärnad tomat och gurka samt grönsallad toppade med lite olivolja samt vinäger gott till pastan.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer