Trofie pastasallad med kyckling och fetaost

Trofie pastasallad med kyckling, fetaost, oliver, rödlök, tomater samt sallad. Trofie är en pastasort som liknar smala skruvar.
Det går såklart bra att byta ut trofiepasta med annan pasta som penne, farfalle, gnocchi eller valfritt.
Du kan göra egen trofiepasta om du vill (sök recept här på receptfavoriter.se).

4 portioner trofie pastasallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram trofie pasta
  • 1 rödlök
  • 1 dl kalamata oliver
  • 15 cocktailtomater
  • 150 g fetaost
  • 3 kycklingfiléer
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm timjan
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 30 gram blandad grönsallad
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten till pastan.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna samt banka ut dem lätt.
  3. Vänd dem i pressad vitlök, salt, peppar och timjan och bryn dem runt om i en stekpanna eller grillpanna.
  4. Sänk till medelvärme och täck över med lock eller folie. Låt steka sakta i 10 minuter.
  5. Koka under tiden pastan 10 minuter.
  6. Skala, dela och skiva rödlöken. Dela tomaterna. Skär fetaosten i tärningar. Skölj och dela salladen i grova bitar.
  7. Häll av och skölj dem så att de svalnar.
  8. Lägg upp pastan i en skål och blanda med 1 msk olivolja.
  9. Ta upp kycklingen ur pannan och skär i skivor eller tärningar.
  10. Blanda trofiepastan med vinäger, rödlök, sallad, tomater, ost, oliver och stekt kyckling i en stor skål. Smaka av med salt och peppar.
  11. Servera gärna med lite extra riven parmesan eller grano padanoost.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer