Struvor struvrecept

Struvor. Ett struvrecept för att fritera hemmagjorda struvor i struvjärn. En struva är en ett friterat bakverk i form av en julstjärna som får formen av ett struvjärn. Fritera i kokosfett i 180 grader. Vänd dina hemlagade julstruvor i strösocker.

20 st struvor

  • Förberedelse: 1 tim 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 1 tim 40 min

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grädde och mjölk blandat, hälften av varje
  • 1 ägg
  • 1 msk socker
  • 0,5 kg kokosfett

Tillagning

  1. Rör och blanda ihop ägg, mjölk och grädde i en skål.
  2. Blanda i mjölet samt sockret.
  3. Rör till en jämn smet.
  4. Låt gärna struvsmeten stå och svälla någon timme.
  5. Hetta upp kokosfettet i en kastrull (gärna med lock att lägga på vid brand). Fettet ska vara 180 grader. Du kan prova att droppa i någon droppe struvsmet - pyser det och smeten blir brun på någon halvminut så är fettet varmt nog. Sänk gärna värmen så att fettet inte blir för varmt.
  6. Värm struvjärnet i kokosfettet.
  7. Doppa det varma järnet upp till kanten på struvjärnet. Doppar du för långt så fastnar struvorna runt järnet.
  8. Vänta några sekunder och sätt struvjärnet med smeten att fritera i fettet i ca 1-2 minuter tills struvan fått fin färg.
  9. Ta upp järnet och lossa struvan försiktigt med en gaffel samt lägg på smörpapper.
  10. Vänd struvan i strösocker på en tallrik.
  11. Värm järnet igen och fortsätt göra struvor tills smeten är slut.
  12. Lägg upp struvorna och servera dem.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer