Struvor struvrecept

Struvor. Ett struvrecept för att fritera hemmagjorda struvor i struvjärn. En struva är en ett friterat bakverk i form av en julstjärna som får formen av ett struvjärn. Fritera i kokosfett i 180 grader. Vänd dina hemlagade julstruvor i strösocker.

20 st struvor

  • Förberedelse: 1 tim 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 1 tim 40 min

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grädde och mjölk blandat, hälften av varje
  • 1 ägg
  • 1 msk socker
  • 0,5 kg kokosfett

Tillagning

  1. Rör och blanda ihop ägg, mjölk och grädde i en skål.
  2. Blanda i mjölet samt sockret.
  3. Rör till en jämn smet.
  4. Låt gärna struvsmeten stå och svälla någon timme.
  5. Hetta upp kokosfettet i en kastrull (gärna med lock att lägga på vid brand). Fettet ska vara 180 grader. Du kan prova att droppa i någon droppe struvsmet - pyser det och smeten blir brun på någon halvminut så är fettet varmt nog. Sänk gärna värmen så att fettet inte blir för varmt.
  6. Värm struvjärnet i kokosfettet.
  7. Doppa det varma järnet upp till kanten på struvjärnet. Doppar du för långt så fastnar struvorna runt järnet.
  8. Vänta några sekunder och sätt struvjärnet med smeten att fritera i fettet i ca 1-2 minuter tills struvan fått fin färg.
  9. Ta upp järnet och lossa struvan försiktigt med en gaffel samt lägg på smörpapper.
  10. Vänd struvan i strösocker på en tallrik.
  11. Värm järnet igen och fortsätt göra struvor tills smeten är slut.
  12. Lägg upp struvorna och servera dem.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer