Pepparkaksbrownies

Goda brownies med choklad samt smak av pepparkakskryddor, krossad choklad och nötter. Lite annorlunda kakor till julbaket.

ca 20 pepparkaksbrownies

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 100 gram + 50 gram mörk choklad
  • 125 gram smör
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk pepparkakskryddor
  • 50 gram valnötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryt 100 gram choklad i bitar och smält i vattenbad.
  3. Rör om då och då.
  4. Vispa smöret smidigt tillsammans med socker och vaniljsocker.
  5. Vispa i ett ägg i taget i smör- och sockerblandningen.
  6. Rör därefter ner den smälta chokladen.
  7. Sikta i mjöl och kakao samt tillsätt pepparkakskryddor. Hacka resterande choklad och valnötter grovt och rör ner i smeten.
  8. Bred ut smeten i en form, ca 20 – 25 cm med bakplåtspapper i botten. Släta till ytan.
  9. Grädda pepparkaksbrowniesarna i 25 minuter i mitten av ugnen.
  10. Ta ut och låt kakan svalna. Skär dem i rutor och servera.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer