Salladsdressing med balsamvinäger

Introduktion och förberedelse

Salladsdressing med balsamvinäger, olivolja och parmesan blir en god dressing till blandad sallad men också färsk spenat. En lite lyxigare sidosallad till buffé eller huvudrätt.

Dressingen räcker till ca 200 gram blandad grönsallad eller 4-6 portioner.

Det finns riktigt fin (och dyr) balsamvinäger, olivolja och parmesanost att köpa. Då får du en superlyxig salladsdressing till fest. Billigare balsamvinäger blir också gott.

6 portioner salladsdressing med balsamvinäger

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl fin olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 msk riven parmesan eller grano padano

Tillagning

  1. Blanda balsamvinäger, olivolja, salt, vitpeppar samt riven parmesan i en skål eller glas.
  2. Ringla över och blanda med salladen i en salladsskål precis innan servering.
E-mail
Medel: 4 (34 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-25