Grillad zucchini

Grillad zucchini med olivolja, vitlök och oregano. Enkelt, nyttigt, billigt och gott som grönsakstillbehör till ex. grillat.
Oregano och vitlök är valfritt.
Bara att skiva, blanda med marinad och grilla. Lätt att dubblera och laga till många. Kan då grillas innan och värmas i ugnen till servering i en ugnsform på ex. buffé. Zucchinin kan också stekas i grillpanna eller stekpanna.
Gott att smaksätta med är också någon msk balsamvinäger eller pressad citron. Vidare passar ljus sojasås Kikkoman bra. Andra goda örtkryddor är torkad rosmarin, timjan och dragon.

3 portioner grillad zucchini

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm oregano
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlök.
  2. Blanda vitlöken med olivolja, oregano, salt och svartpeppar i en stor skål.
  3. Skölj och skiva zucchinin i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  4. Blanda runt med marinaden.
  5. Grilla zucchinin så att den får färg på medelvärme i ca 3 minuter på varje sida. Zucchinin ska bli mjuk och genomstekt men ej bränd.
  6. Zucchinin är klar att serveras.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer