Quinoasallad bulgursallad

Quinoasallad eller bulgursallad. En god kall sallad i stil med potatissallad fast med quinoa eller bulgur, yoghurt, gurka, tomat, persilja, citron och lite mynta. God på buffe, till grillat, till meze, tapas - ja till allt. Kan göras innan och håller sig i kylen.
Kontrollera på paketet hur du kokar quinoa och bulgur.

6 portioner Quinoasallad bulgursallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 5 dl kokt quinoa eller bulgur
  • 0,5 gurka
  • 2 goda tomater
  • 1,5 dl matyoghurt eller grekisk yoghurt
  • 1 tsk honung
  • 1 dl grovhackad bladpersilja
  • 0,5 tsk torkad mynta eller 0,5 dl hackad färsk mynta
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Koka Quinoa eller bulgur enligt paketet.
  2. Skär under tiden gurka och tomater i 1x1 cm kuber. Lägg i en skål.
  3. Blanda i yoghurt, honung, mynta, citronsaft, vinäger, salt samt grovhackad bladpersilja.
  4. Smaka av med salt, honung, vinäger och mynta. Myntan ska bara anas och bryta av smaken lite.
  5. Låt quinoan eller bulgurn svalna och blanda i några dl till en sallad. Tillsätt eventuellt mer yoghurt.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer