Quesadillas med kyckling

Tortillabröd med ost, chili, grillad kyckling, tomat, rödlök och avokado. Gott och enkelt.
Quesadillas är ostfyllda tortillas som steks eller värms i ugnen så att osten smälter. Här är de fyllda med lite annat gott också.
Är man hungrig äter man troligen två stora quesadillas per portion annars kanske en räcker.
Vidare kan man ha på extra chilisås, hackad färsk koriander, svarta bönor, salsa, gräddfil, majs, kokt ris, strimlad isbergssallad eller tärnad gurka.
Istället för röd spansk peppar kan du ta valfri chili ex. några droppar tabasco, några skivor jalapeno, några tsk Sriracha chilisås eller hot chipotle sås.

2-4 portioner quesadillas med kyckling

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 stora tortillabröd
  • 200 gram riven ost som cheddar, pizzaost eller mozzarella
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 grillat kycklinglår eller bröstfilé
  • 0,5 rödlök
  • 1 avokado
  • 1 tomat

Tillagning

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon.
  4. Skölj och tärna tomater.
  5. Plocka köttet från den grillade kycklingen. Tärna det.
  6. Lägg ut tortillas på två ugnsplåtar.
  7. Bred ut lite chili, sedan ett lager ost och toppa med rödlök, kyckling och tomat på varje tortilla.
  8. Värm dem tills osten smält, ca 7-8 minuter. Akta så de ej bränns.
  9. Ta ut och toppa dem med och avokado samt ev. andra toppings. Se förslag ovan.
  10. Servera dem öppna, ihoprullade eller vik dem dubbelt till halvmånar och skär dem sedan i fyra trianglar vardera med en vass kniv.
  11. Servera varma gärna med en grönsallad samt dressing.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer