Quesadillas med kyckling

Tortillabröd med ost, chili, grillad kyckling, tomat, rödlök och avokado. Gott och enkelt.
Quesadillas är ostfyllda tortillas som steks eller värms i ugnen så att osten smälter. Här är de fyllda med lite annat gott också.
Är man hungrig äter man troligen två stora quesadillas per portion annars kanske en räcker.
Vidare kan man ha på extra chilisås, hackad färsk koriander, svarta bönor, salsa, gräddfil, majs, kokt ris, strimlad isbergssallad eller tärnad gurka.
Istället för röd spansk peppar kan du ta valfri chili ex. några droppar tabasco, några skivor jalapeno, några tsk Sriracha chilisås eller hot chipotle sås.

2-4 portioner quesadillas med kyckling

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 stora tortillabröd
  • 200 gram riven ost som cheddar, pizzaost eller mozzarella
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 grillat kycklinglår eller bröstfilé
  • 0,5 rödlök
  • 1 avokado
  • 1 tomat

Tillagning

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon.
  4. Skölj och tärna tomater.
  5. Plocka köttet från den grillade kycklingen. Tärna det.
  6. Lägg ut tortillas på två ugnsplåtar.
  7. Bred ut lite chili, sedan ett lager ost och toppa med rödlök, kyckling och tomat på varje tortilla.
  8. Värm dem tills osten smält, ca 7-8 minuter. Akta så de ej bränns.
  9. Ta ut och toppa dem med och avokado samt ev. andra toppings. Se förslag ovan.
  10. Servera dem öppna, ihoprullade eller vik dem dubbelt till halvmånar och skär dem sedan i fyra trianglar vardera med en vass kniv.
  11. Servera varma gärna med en grönsallad samt dressing.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer