Quesadillas med kyckling

Introduktion och förberedelse

Tortillas som värms med ost och kyckling samt toppas med tomat, rödlök, avokado, röd chilipeppar och färsk koriander.

Serveringsförslag

Gott och enkelt som middag eller lunch. Eller ha med till utflykt och värma i en panna på grillen eller inslagen som en halva i folie.

Portionsberäkning

Här har jag räknat ett stort tortillabröd per portion men är man hungrig kan man räkna två vardera.

Varianter

  • Istället för att värma dem i ugnen kan man grilla eller steka dem på lite över medelvärme i en stekpanna och sedan vika ihop och steka klart några minuter tills all ost smält.
  • Tomat, lök och koriander kan bytas mot Pico de Gallo, köpt salsasås eller liknande salsa.
  • Annat som passar i är majs och ananassalsa.
  • Vidare kan man ha till strimlad isbergssallad och/eller tärnad gurka.
  • Istället för röd spansk peppar kan du ta valfri chili ex. några droppar tabasco, några skivor jalapeno, några tsk Sriracha chilisås eller hot chipotle sås.

Quesadillas fyllda med ost, kyckling, avokado, lök, tomat, färsk koriander och chili blir mycket goda och kan ätas med händerna med lite lime pressad över.
Quesadillas fyllda med ost, kyckling, avokado, lök, tomat, färsk koriander och chili blir mycket goda och kan ätas med händerna med lite lime pressad över.

4 portioner quesadillas med kyckling

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 stora tortillabröd
  • 200 gram riven ost som texmex-ost, cheddar, pizzaost eller mozzarella
  • 200 gram salladskyckling eller stekt kycklingfilé
  • 0,5 rödlök
  • 1 röd spansk peppar eller några skivor jalapeno
  • 1 avokado
  • 1 stor tomat
  • 1/2 kruka färsk koriander
  • 1/2 lime

Tillagning

  1. Värm ugnen till 200 grader vanlig ugn.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Skölj och tärna tomater.
  4. Skölj och skär lime i fyra klyftor.
  5. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Tärna den.
  6. Skölj dela och kärna ur chilifrukten. Strimla den.
  7. Tärna kycklingköttet.
  8. Lägg ut tortillas på två ugnsplåtar - gärna med bakplåtspapper under.
  9. Bred ut ett lager ost och fördela kyckling på varje tortilla.
  10. Värm dem tills osten smält, ca 6 minuter. Akta så de ej bränns.
  11. Ta ut och toppa dem med rödlök, tomat, avokado, chili samt färsk koriander.
  12. Servera dem öppna eller vik dem dubbelt till halvmånar och skär dem sedan i fyra trianglar på en skärbräda med en vass kniv.
  13. Servera varma med limeklyftor/pressad lime och gärna en grönsallad till.
E-mail
Medel: 4.2 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 185 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-10-13