Pepperonata italiensk grönsaksröra

Pepperonata är en italiensk grönsaksröra med paprika, zucchini, lök, tomat, olivolja och vitlök.
Pepperonata är gott till grillat som ex. grillad kycklingfilé toppad med pesto serverad med klyftpotatis. Eller som tillbehör till det mesta. Dubblera receptet så passar det utmärkt på buffébordet.
Pepperonata kallas Ratatouille på franska men då ofta med aubergine också.
Pepperonata kan smakas av med en nypa socker och lite god vinäger förutom salt och peppar. Man kan också ha chili ex. en spansk chilifrukt för lite hetta.

4-6 portioner pepperonata

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 3 paprikor, en av varje färg
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • salt och peppar efter smak

Tillagning

  1. Skölj och dela paprikan i bitar.
  2. Skala och grovhacka löken.
  3. Skölj, halvera och skär zucchinin i bitar.
  4. Fräs paprikan med tomatpurén i olivoljan och tillsätt pressad vitlök.
  5. Tillsätt resten av grönsakerna och fräs några minuter.
  6. Tillsätt sedan tomatkrossen, salta och peppra efter smak.
  7. Koka pepperonatan i minst fem minuter.
  8. Håller sig och blir ännu godare i kylen.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer