Pasta med filé, svamp och grädde

Lyxig pasta med valfri filé. Kanongott med kycklingfilé, kalvfilé, oxfilé, viltfilé, quornfilé eller strutsfilé.
Vintips till är ett lättare rött vin som ex Pinot Noir, Sangiovese, Blau burgunder eller Valpolicella.

4 portioner pasta med filé

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 24 min

Ingredienser

  • 4 port, ca 400 gram, valfri pasta som skruvar eller penne
  • 500 g filé som kycklingfilé, kalvfilé, oxfilé, viltfilé, quornfilé eller strutsfilé
  • 4 msk olivolja (eller ta från burken med de soltorkade tomaterna)
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 10 champinjoner eller valfri svamp
  • 2 knipplökar, 0,5 purjolök eller 1 gul lök
  • 2 dl grädde eller kokbar creme fraiche
  • 1 dl hackad färsk basilika eller persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk kinesisk soja
  • Salt och svartpeppar
  • Ev. en skvätt mjölk
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano (valfritt)

Tillagning

  1. Börja koka pasta enligt paket.
  2. Pastasås: Skär filén i strimlor.
  3. Skiva svamp och hacka lök. Skala och finhacka vitlöken.
  4. Bryn köttet i olivolja i en panna.
  5. Tillsätt champinjoner, lök och vitlök. Låt fräsa några minuter under omrörning.
  6. Strimla soltorkade tomater.
  7. Hacka basilika eller persilja.
  8. Rör ner grädde, tomater samt basilika eller persilja i pannan och värm.
  9. Blanda med den kokta pastan.
  10. Smaksätt med pressad soja, salt och peppar. Med några matskedar mjölk eller grädde spär du såsen om pastan är för tjock.
  11. Garnera gärna pastan med riven parmesan.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer