Pasta med filé, svamp och grädde

Lyxig pasta med valfri filé. Kanongott med kycklingfilé, kalvfilé, oxfilé, viltfilé, quornfilé eller strutsfilé.
Vintips till är ett lättare rött vin som ex Pinot Noir, Sangiovese, Blau burgunder eller Valpolicella.

4 portioner pasta med filé

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 24 min

Ingredienser

  • 4 port, ca 400 gram, valfri pasta som skruvar eller penne
  • 500 g filé som kycklingfilé, kalvfilé, oxfilé, viltfilé, quornfilé eller strutsfilé
  • 4 msk olivolja (eller ta från burken med de soltorkade tomaterna)
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 10 champinjoner eller valfri svamp
  • 2 knipplökar, 0,5 purjolök eller 1 gul lök
  • 2 dl grädde eller kokbar creme fraiche
  • 1 dl hackad färsk basilika eller persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk kinesisk soja
  • Salt och svartpeppar
  • Ev. en skvätt mjölk
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano (valfritt)

Tillagning

  1. Börja koka pasta enligt paket.
  2. Pastasås: Skär filén i strimlor.
  3. Skiva svamp och hacka lök. Skala och finhacka vitlöken.
  4. Bryn köttet i olivolja i en panna.
  5. Tillsätt champinjoner, lök och vitlök. Låt fräsa några minuter under omrörning.
  6. Strimla soltorkade tomater.
  7. Hacka basilika eller persilja.
  8. Rör ner grädde, tomater samt basilika eller persilja i pannan och värm.
  9. Blanda med den kokta pastan.
  10. Smaksätt med pressad soja, salt och peppar. Med några matskedar mjölk eller grädde spär du såsen om pastan är för tjock.
  11. Garnera gärna pastan med riven parmesan.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer