Pasta Alfredo med kyckling

En klassisk pasta med parmesanost, smör och grädde som grund. Här med persilja, gröna ärtor och svartpeppar toppad med stekt kycklingfilé. Genialiskt enkel men mycket god.
Pasta Alfredo kan lagas med valfri färsk eller torkad pasta. Förslag är spagetti, tagliatelle eller skruvar.

4 portioner pasta Alfredo med kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som spagetti
  • 150 gram smör
  • 2,5 dl grädde
  • 2 dl riven parmesanost
  • 0,5 dl hackad kruspersilja
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 200 gram gröna ärtor
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 krm rosmarin
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 0,5 klyfta vitlök

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och några droppar olivolja.
  2. Blanda kycklingfiléerna med olivolja, chiliflakes, rosmarin, svartpeppar, salt och en halv pressad vitlök i en skål.
  3. Värm en stekpanna eller grillpanna.
  4. Bryn kycklingen på båda sidor - ca 2 minuter på vardera sida. Sänk sedan värmen och låt steka klart under ett lock eller folie några minuter. Skär ett snitt i en filé och se så att den är färdigstekt. Eller använd en termometer och se till att innertemperaturen är 68-70 grader. Låt vila under folie medan du kokar pastan och lagar Alfredosåsen.
  5. Koka pastan enligt paket (8 minuter för spagetti).
  6. Värm upp och smält smöret i grädden i en kastrull. Rör om då och då.
  7. Riv ost. Finhacka persilja.
  8. Koka eller mikra ärtorna i några minuter.
  9. Häll av pastan.
  10. Blanda pastan med grädd- och smörblandningen i en stor kastrull eller skål.
  11. Vänd i parmesanosten (spara en halv dl att strö över pastan vid servering), persiljan och ärtorna.
  12. Smaka av pastan med svartpeppar och salt.
  13. Skiva kycklingfiléerna - gärna snett mot köttfibrerna.
  14. Servera pasta Alfredo med lite riven parmesan och kycklingen på toppen.
E-mail
Medel: 4 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer