Spagetti eller pasta med fläskfile, svamp och grädde
Introduktion och förberedelse
Spagetti, papardelle eller tagliatelle med fläskfile, svamp, soltorkade tomater, grädde, vitlök och lök.
Varianter
Blir god med annan pasta och annan filé också som kycklingfilé, kalvfilé, oxfilé, lammfilé, viltfilé eller strutsfilé.
Vill du göra pastan vegetarisk kan du ta quornbitar.
Tillagning
- Börja med att koka pasta. Laga under tiden pastasåsen.
- Skär filén i strimlor.
- Skiva svamp och hacka lök.
- Strimla soltorkade tomater.
- Bryn köttet i olivolja i en panna.
- Tillsätt champinjoner och lök. Låt fräsa några minuter under omrörning.
- Rör ner grädde och tomater i pannan och värm.
- Blanda med pasta. Smaksätt med pressad soja, vitlök, salt och peppar. Med några matskedar mjölk eller grädde spär du såsen om pastan är för tjock och klibbig.
Uppskattat näringsvärde per portion: 659 kcal