Spagetti med fläskfile, svamp och grädde

Spagetti, papardelle eller tagliatelle med fläskfile, svamp, grädde och lök.
Blir god med annan filé också som fläskfile, kycklingfile, kalvfile, oxfile eller strutsfile. Vegetarisk med quorn eller sojaprotein.

4 portioner spagetti med fläskfile

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 22 min

Ingredienser

  • 400 gram kokt spagetti, tagliatelle, papardelle enl. paket eller annan pasta
  • 500 g filé av fläsk, nöt eller fågel
  • 4 msk olivolja (ta från soltorkade tomater)
  • 10 champinjoner eller valfri svamp
  • 2 knipplökar eller gul lök
  • 2 dl grädde eller kokbar creme fraiche
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 1 dl hackad färsk basilika eller persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 dl mjölk (valfritt)

Tillagning

  1. Börja med att koka pasta. Laga under tiden pastasåsen.
  2. Skär filén i strimlor.
  3. Skiva svamp och hacka lök.
  4. Strimla soltorkade tomater.
  5. Bryn köttet i olivolja i en panna.
  6. Tillsätt champinjoner och lök. Låt fräsa några minuter under omrörning.
  7. Rör ner grädde och tomater i pannan och värm.
  8. Blanda med pasta. Smaksätt med pressad soja, vitlök, salt och peppar. Med några matskedar mjölk eller grädde spär du såsen om pastan är för tjock och klibbig.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer