Örtsmör med timjan och rosmarin

Gott till smakrikt kött som grillat lamm och vilt.

4 portioner örtsmör med timjan

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 75 gram smör
  • 0,5 dl färsk rensad och hackad timjan och rosmarin (hälften var) eller 1 tsk av vardera torkad.
  • 3 msk hackad gräslök
  • 0,5 klyfta pressad vitlök
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk worcestersås
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm salt
  • Ev. ett ark smörpapper

Tillagning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt.
  2. Rensa och hacka bladen av timjan och rosmarin samt gräslök.
  3. Pressa vitlök.
  4. Blanda allt i en bunke. Nu kan du använda smöret men godast blir det om det får stå några timmar i kylen och få smak.
  5. Vill du ha snygga bitar så lägger du upp smöret på ett smörpapper. Forma en rulle och lägg i kylen att kallna. Sedan kan du skära snygga skivor att lägga på maten.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer