Italienskt kryddsmör med soltorkad tomat, basilika och vitlök

Ett mycket gott smör till fläskfile, kyckling, ugnstekt fisk, grillad fisk, fiskspett och andra fiskrätter. Men också till rostbiff.

4 portioner italienskt kryddsmör

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 5 hackade marinerade soltorkade tomater
  • 1 dl hackad basilika eller 2 tsk torkad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm vitpeppar
  • Ev. ett ark smörpapper

Tillagning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt.
  2. Hacka tomater, basilika och pressa vitlök.
  3. Blanda allt i en bunke.
  4. Nu kan du använda smöret men godast blir det om det får stå några timmar. Vill du ha snygga bitar så lägger du upp smöret på ett smörpapper. Forma en rulle och lägg i kylen. Sedan kan du skära snygga skivor att lägga på maten.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer