Mozzarella med parmaskinka

Mozzarella med parmaskinka och sockerärtor i ugnen. En god sidorätt och tillbehör.
Blir lyxigt och gott med riktig buffelmozzarella och fin parmaskinka (och rätt dyrt tyvärr).

4 portioner mozzarella med parmaskinka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 80 gram parmaskinka eller annan lufttorkad skinka, 12 skivor
  • 250 gram mozzarellaost (2 ostar i lag)
  • 200 gram sockerärtor
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 msk citronsaft
  • några blad basilika

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rensa och lägg sockerärtorna i en liten kastrull. Täck med vatten och koka i 2 minuter.
  3. Häll av sockerärtorna och sprid ut dem i botten på en ugnsfast form. Klicka över smör, strö över salt och häll över citronsaft.
  4. Skär osten i totalt 12 skivor.
  5. Linda en skiva parmaskinka runt varje ostbit.
  6. Lägg ost- och skinkrullarna på sockerärtorna.
  7. Sätt in i ugnen i 5-6 minuter.
  8. Ta ut och servera mozzarella- och parmarullarna med några blad färsk basilika som garnering.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer