Prosciutto med melon

En snabb och god förrätt eller aptitretare. Lufttorkad italiensk skinka med melon är en god kombination med den salt skinkan och söta melonen.
Gott som tilltugg, till fördrink, aptitretare, förrätt, tapas eller till buffé.
Prosciutto crudo är italienska för lufttorkad skinka. Välj så fin du har råd med ex. en Parmaskinka. Du kan också välja en annan lufttorkad skinka av hög kvalitet som ex. spansk Serrano-skinka.
Välj en mogen melon genom att lukta på den - den ska lukta melon. Goda sorter är honungsmelon, nätmelon, galiamelon, Charantais, Cantaloup eller Ogenmelon.
Gott med ett vitt torrt kallt vin som ex. chardonnay, pinot gris, riesling eller gewurtstraminer. Vidare kan man ha mousserande vin eller champagne till. Eller ett bål med eller utan alkohol.

4 portioner prosciutto med melon

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 12 skivor prosciutto lufttorkad italiensk skinka ex. parmaskinka
  • 0,5 melon som honungsmelon, nätmelon, galiamelon, Charantais, Cantaloup eller Ogenmelon

Tillagning

  1. Dela melonen och gröp ur kärnorna.
  2. Skär den klyftor och skär sedan ur fruktköttet från skalet.
  3. Dela i kuber eller behålla i klyftor.
  4. Linda in melonen i skinkskivor. Eller servera dem bredvid.
  5. Lägg upp på fat och njut.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer