Marinerade kronärtskockor med parmaskinka

Goda som tilltugg och aptitretare. Marinerade kronärtskockor med parmaskinka passar till cocktails, vitt- eller mousserande vin passar till.

Anledningen till den långa tillagningstiden är marinering över natten. Den är dock valfri och det blir gott även utan lång marinering.

Vill du ha större bitar (ex. till buffé) kan du ta halva kronärtskocksbottnar och linda med hela skivor parmaskinka.

16 marinerade kronärtskockor med parmaskinka

  • Förberedelse: 10 tim
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 10 tim 10 min

Ingredienser

  • 0,5 burk kronärtskocksbottnar, 4 bottnar
  • 2 msk olivolja
  • 6 blad färsk basilika
  • 1 krm svartpeppar
  • 8 tunna skivor parmaskinka
  • 16 tandpetare

Tillagning

  1. Dela kronärtskocksbottnarna i fyra delar vardera.
  2. Lägg dem i en skål och tillsätt olivolja, hackad basilika och svartpeppar.
  3. Låt marinera övertäckta några timmar - gärna över natten i kylen. De kan också användas direkt.
  4. Servering: dela varje parmaskinkskiva i två delar till 16 stycken skivor.
  5. Linda in varje bit kronärtskocka i skinka. Sätt ihop med en tandpetare och lägg upp på fat samt servera. Kan förberedas och förvaras övertäckt i kylen någon timme innan. Förvara dem dock ej för länge då skinkan oxiderar och smakar mindre gott efter några timmar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer