Melon med kanelkeso

Melon med lite salt keso smaksatt med kanel och flytande honung samt valnötter. En god och nyttig efterrätt.
Välj en söt och mogen melon. Lukta på melonen vid köp - den ska lukta sött.

4 portioner melon med kanelkeso

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 melon, ex. honungsmelon, nätmelon eller galiamelon
  • 2,5 dl keso (ej lätt keso)
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 4 msk flytande honung
  • 0,5 dl valnötter

Tillagning

  1. Blanda keso med salt och kanel.
  2. Skär melon i tärningar.
  3. Rosta valnötterna några minuter i en het stekpanna under omrörning. Låt svalna.
  4. Servera melonbitarna på ett fat med keson, honung samt valnötterna. Förslag till en portion: lägg upp några melonbitar i en skål, tillsätt 2-4 msk keso och ringla över lite honung samt strö över lite valnötter.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer