Martini med mörk rom

Introduktion och förberedelse

En variant på Dry Martini med mörk rom och vermouth garnerad med en svart oliv.

Serveringsförslag

Kalla glas

Ställ gärna in glas i frysen innan servering så att de är riktigt kalla. Se även till att alla ingredienser är kalla.

Garnering

Du kan garnera med svart oliv ex. en urkärnad Kalamataoliv. Eller grön oliv, syltlök, cocktailbär eller björnbär.

Val av rom

Välj gärna en lagrad rom som Reserva eller Anejo.

En iskall martini med rom garnerad med en urkärnad kalamataoliv på tandpetare.
En iskall martini med rom garnerad med en urkärnad kalamataoliv på tandpetare.

1 Martini med mörk rom

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 6 cl mörk rom som Reserva eller Anejo
  • 2 cl torr vit vermouth
  • 6-8 isbitar
  • 1 svart oliv ex. urkärnad Kalamataoliv

Tillagning

  1. Mät upp rom och vermouth i en shaker med is eller ett rörglas med is. Skaka eller rör 15 sekunder.
  2. Sila upp i kylt martiniglas eller cocktailglas.
  3. Garnera med en svart urkärnad oliv på tandpetare eller bambupinne.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 144 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-11-01

Tillbehör och liknande recept: