Dry Martini

Bjud på en Dry Martini innan maten. En stark, genialt enkel och klassisk cocktail eller drink blandad med gin och torr Martini garnerad med en grön oliv på en tandpetare.

Välj gärna en fin grön oliv även om det går med de billigare utan kärna också. En fin gin och torr Extra Dry Martini - inte söt - ska det också vara. Desto mindre Martini desto torrare blir din Dry Martini. Ställ in Martiniglaset eller glasen i frysen innan så att de är riktigt kalla. Se till att gin och Martini är kalla till när du ska blanda Martinin.

1 Dry Martini

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 5 cl gin som ex Bombay Sapphire
  • 1 cl Martini extra dry
  • 1 grön oliv på en tandpetare

Tillagning

  1. Skaka eller rör i shaker. Man kan också mäta upp i glaset direkt och blanda runt.
  2. Garnera med en grön oliv på en tandpetare.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer