Dry Martini

Bjud på en Dry Martini innan maten. En stark, genialt enkel och klassisk cocktail eller drink blandad med gin och torr Martini garnerad med en grön oliv på en tandpetare.

Välj gärna en fin grön oliv även om det går med de billigare utan kärna också. En fin gin och torr Extra Dry Martini - inte söt - ska det också vara. Desto mindre Martini desto torrare blir din Dry Martini. Ställ in Martiniglaset eller glasen i frysen innan så att de är riktigt kalla. Se till att gin och Martini är kalla till när du ska blanda Martinin.

1 Dry Martini

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 5 cl gin som ex Bombay Sapphire
  • 1 cl Martini extra dry
  • 1 grön oliv på en tandpetare

Tillagning

  1. Skaka eller rör i shaker. Man kan också mäta upp i glaset direkt och blanda runt.
  2. Garnera med en grön oliv på en tandpetare.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer