Caipirinha

En klassisk cocktail eller drink med rom, mynta, lime och socker och krossad is.
Istället för florsocker kan du ta rörsocker eller muscovadosaocker. Vanligt socker funkar i nödfall.
Man kan använda ljus eller mörk rom. Vill du ha en starkare drink kan du ta en 6:a rom.
Kan serveras i cobblerglas (whiskyglas), Duralex eller liknande glas.

1 glas capirinha

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 5 löv mynta
  • 4 cl rom
  • 2 tsk florsocker
  • 3 cl limejuice
  • 1,5 dl krossad is

Tillagning

  1. Hacka mynta grovt eller stöt i ett glas med en trämortel för drinkar.
  2. Blanda med florsocker och limejuice samt rör någon minut tills det mesta sockret löst sig.
  3. Tillsätt rom och fyll upp med is.
  4. Rör om med en drinkpinne.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer