Lassi med mango

Mangolassi. En god lassi med mango, yoghurt, apelsinjuice. Kryddad med kardemumma, ingefära, kanel och mynta.
En indisk smoothie. Kryddorna är valfria. Passar till indisk mat och speciellt kryddstarka rätter som currygrytor.
En stor sats som håller sig i kylen. Serveras helst kall och gärna med is.
Du kan halvera receptet om du önskar.
Om du köpt hel mango eller mango i bitar behöver du en stavmixer eller annan mixer för att mixa lassin.

8 stora glas lassi med mango

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 200 gram mango som puré eller tärnad (finns fryst) eller 1 färsk mango i tärningar
  • 1 liter naturell yoghurt
  • 0,5 liter apelsinjuice
  • 2 krm malt ingefära
  • 2 krm mald kanel
  • 2 krm mald kardemumma
  • 1 tsk torkad mynta
  • 3 msk socker

Tillagning

  1. Har du köpt färsk mango så skalar, delar och tärnar du den.
  2. Blanda mango, yoghurt och juice i en stor bunke. Mixa med stavmixer om du har hela bitar mango i. Alternativ är att köra mangotärningar i en matberedare och tillsätta en del av juicen samt mixa slätt. Blanda sedan med resten av ingredienserna i en stor skål.
  3. Ta lite av lassin i ett glas och blanda med kryddorna. Rör ut klumpar. Tillsätt sedan tillbaka till lassin och rör ut.
  4. Tillsätt socker och rör. Låt sockret lösa sig några minuter och rör någon gång.
  5. Häll upp lassin i en stor kanna eller två kannor.
  6. Servera direkt i glas med is. Eller ställ i kylen att bli kall.
  7. Garnera ev. med lite mynta eller kardemumma på toppen vid servering.
  8. Mangolassin håller sig några dagar i kylen.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer